top of page

REHAB / KOULUTUS / TYÖ

 

 

Syyt joutua kaduille ja lastenkoteihin ovat moninaiset. Jokaisen yksilön kohdalla sekä taustan että nykytilanteen selvittäminen on ensimmäinen ja tärkein tehtävä. Emme usko 'menetettyihin' tapauksiin - jokaisen lapsen ja nuoren tähänastinen elämä ja tulevaisuus on yhtä arvokas.

 

Lapsia ja nuoria pyritään ensisijaisesti saattamaan takaisin yhteyteen perheidensä kanssa. Käymme heidän kotikylissään katsomassa realistiset mahdollisuudet palata kouluun ja tuemme perhettä tarvittaessa. Jos opiskeluintoa riittää mutta kotona ei voi asua, järjestämme koulupaikan ja majoituksen toiselta paikkakunnalta.

 

Vanhemmille katupojille on usein vaikea löytää paikkaa katulapsikodeista - pienet lapset houkuttelevat huomattavasti enemmän sponsoreita ja suurempien organisaatioiden tukea. Heidän kohdallaan ammattiin valmistavat kurssit ja koulut ovat usein todennäköisempi vaihtoehto.

Itse työnhakuun tarvitaan virallinen henkilöllisyystodistus - AKCD auttaa etsimään nuoren huoltajan tai lähimmän omaisen ja hakemaan paperit paikallisviranomaiselta. Olemme paikallisiin yrityksiin yhteydessä nuoren taitojen ja mielenkiinnonkohteiden mukaisesti.

 

Olemme olleet alusta saakka tekemisissä entisten narkomaanien ja heidän pyörittämiensä rehab-keskusten kanssa ja vieroitushoito järjestetään kaikille sitä tarvitseville. Monille riippuvuudet ja katujen itsenäisyydestä luopuminen vaativat pitkäaikaista tukea.

 

Yksilöllisten tavoitteellisten projektien lisäksi AKCD on jatkuvasti katulasten tavoitettavissa; hätätapauksissa, terveydellisissä ongelmissa ja oikeudellista edustusta vaativissa tilanteissa. Sairauksien, tapaturmien ja väkivallan lisäksi katujen turvattomuus on institutionaalista - lapsia pidätetään usein viranomaisten toimesta  'varoittaviksi esimerkeiksi' tai ajankohtaisen poliittisen agendan pönkittämiseksi.

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page