top of page

KULTTUURIVAIHTO / OSALLISTU TOIMINTAAN

 

 

Toimintamme on suoraa ja henkilökohtaista. Teemme yhteistyötä lasten ja nuorten sekä tukijoiden ja vapaaehtoisten kanssa ilman välikäsiä. Peräänkuulutamme myös tietoisuuden ja ymmärryksen lisäämistä yli sosiokulttuuristen rajojen - sekä kansainvälisesti että maiden sisällä.

 

On monta tapaa osallistua ja osallistaa - tervetuloa värikkääseen joukkoomme! Kaikki hulluimmat ja luovimmat ideat sekä ammatilliset ja koulutukselliset näkökulmat otetaan ilolla vastaan.

 

 • Osallistu AKCD:n tapahtumiin - syöminen ja tanssiminen riittää

 • Lennä Nepaliin ja toteuta oma taidetyöpajasi tai osallistu AKCD-kodin remonttitalkoisiin - me pidämme sinusta hyvää huolta

 • Lähde elämysmatkalle Himalajalle ja työllistä AKCD:n oma opas, tuet samalla maan kärsinyttä taloutta

 • Laita yksi lapsi kouluun ja seuraa suoraan hänen huimaa kehitystään

 • Näytä AKCD:n video koulussa, harrastusten parissa, tapahtumissa tai pyydä meitä vierailulle kertomaan toiminnasta

 • Ryhdy kuukausilahjoittajaksi tai jaseneksi, tee kertalahjoitus valitsemaasi projektiin - näet reaaliaikaisesti mihin tukesi menee. Meillä ei ole näkymättömiä kohteita

 • Otamme kiitollisena vastaan kaikenlaiset lahjoitukset. Hyvänlaatuisia tavaroita (esim. vaatteista olemme saaneet paljon kyselyjä) voi toki tuoda tullessaan, lähettäminen on usein aika hinnakasta ja paikallisten yrittäjien tukeminen perustarpeiden suhteen suotavaa

 

 

PROJEKTIT

 • Bhai Tika-juhlat katujengin kanssa + kotivierailut henkilokortteja varten

 • AKCD-kodin kunnostus ja muutto marraskun aikana

 • Taideprojektit - tulossa vapaaehtoisia taiteilijoita ja musikkiprojekti 2017

 • Koulusopimukset ammattioppilaitosten kanssa & työharjoittelupaikat

AKCD KOHTI KOTIA - PROJEKTI 2016

Keväällä 2016 alkanut ArtsKidCanDo ry:n kodin etsintä on viimein tuottanut tulosta. Lukuisten näyttöjen ja loputtomien neuvotteluiden jälkeen yksi ymmärtäväinen talonomistaja lähestyi meitä ja pyysi tarjousta. Talo on päässyt hieman ränsistymään mutta siinä on valtavasti potentiaalia ja tilaa. Uusi kotimme sijaitsee kätevästi Swayambhunath-temppelin läheisyydessä kävelymatkan päässä ns. keskustasta.

AKCD-koti on tarkoitettu turvalliseksi tukikohdaksi katulapsille ja -nuorille sekä maanjäristyksen myötä kotinsa menettäneille lapsille. Tarjoamme hetkellistä tai pitkäaikaista asumismahdollisuutta, terveydenhuoltoa, vieroitushoitoa, koulutusmahdollisuuksia sekä apua henkilöpapereiden hankkimisessa. Kodin töihin ja opetukseen sitoutuville annamme henkilökohtaiset vastuualueet ja sovimme kohtuullisesta palkasta. AKCD:n eetoksen mukaisesti järjestämme myös taidetapahtumia ja työpajoja - ja pidämme hauskaa.

Tulevan kuukauden sisällä voimme aloittaa remontin ja näillä näkymin pääsemme muuttamaan marraskuun aikana.

Kiitämme lämpimästi kaikkia ystäviämme ja tukijoita kuluneista vuosista. AKCD Kohti Kotia on suurin tähän saakka järjestämistämme projekteista. Olemme Katmandussa kovin innoissamme ja jännittyneinä. On aika siirtyä eteenpäin ja osoittaa konkreettinen tukemme niille lapsille ja nuorille jotka sitä kipeästi kaipaavat. Emme rakentele pilvilinnoja, otteemme on edelleen hyvin henkilökohtainen. Yhdenkin katupojan tai -tytön osallistaminen sekä omanarvontunnon ja vastuunkannon tukeminen on ensiarvoisen tärkeää.

Pitkän tähtäimen ideaalitilanne olisi saada AKCD-koti pyörimään omien lasten ja nuorten johdolla. Tälläkin hetkellä suuren vastuun kodista ottaa Mark, Nepalin pään vastaava ja itsekin entinen katupoika.

Konkreettisesti ja realistisesti käsittelemme projektiamme vuoden kerrallaan. Ja tarvitsemme toki apua; fyysistä, henkistä, luovaa, materiaalista, rahallista ja toiminnallista!

SPREAD THE MESSAGE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page