top of page

THE AKCD FAMILY

AINO HEIKKINEN
 

Aino on viettänyt yli 15 vuoden ajan pitkiä jaksoja Nepalissa antropologianopintojen, seikkailumatkojen ja katulapsityön parissa ja muutti takaisin maahan syyskuussa 2015. Hän toimii yhdistyksen puheenjohtajana ja yhteyshenkilönä maiden välillä. AKCD:n toiminnassa hän vastaa yhteistyöstä nepalilaisten tahojen kanssa, promootiosta ja logistiikasta sekä toimii kielivaikeuksien ja kulttuurierojen konsulttina.

 

"Korostan ja kunnioitan erityisesti katulasten ja -nuorten itsemääräämisoikeutta, valtaisaa luovuutta ja potentiaalia sekä kentällä vallitsevan korruption kitkemistä valmiiksipureskeltujen, siloiteltujen ja diskriminoivien koulutusmallien sijaan. Molemminpuolinen respect, aitous, luottamus, välittäminen ja katu-uskottavuus ovat toimintamme kulmakivet. AKCD:n toiminta on kaikessa haasteellisuudessaan arvokkainta ja palkitsevinta mihin olen koskaan ryhtynyt."

JESSE LINDHOLM
 

Jesse Lindholm on toiminut useita vuosia lapsi- ja nuorisotyössä, mm. partionjohtajana. Leireillä hän ohjaa erilaisia työpajoja ja toimii proviisorin ammattinsa puolesta ensiapuvastaavana. Jesse on myös hallituksen varapuheenjohtaja sekä huolehtii valtaisalla ammattitaidollaan ja tarkkudellaan suurimmaksi osaksi yhdistyksen paperihommista. Kaiken tämän ohella Jesse on väittellyt itsensä myös tohtoriksi.

 

"Lähdin vuonna 2008 matkalle Nepaliin, seikkailulle, josta en ikinä palannut. Nepal ja sen ihmeellinen kansa veivät sydämeni kertaheitolla. AKCD:n kautta pystyn auttamamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia. Palkitsevinta työssämme on nähdä ilo näiden lasten kasvoilla."

 


ANNE-MARIA SALOLAHTI
 

Anne-Maria on ollut mukana ArtsKidCanDon toiminnassa alusta saakka. Hän on toiminut leireillä myös tanssinohjaajana. Hänellä on pitkä, yli kymmenen vuoden tausta tanssin ja voimistelun parissa sekä tanssijana että ohjaajana. Hänen ominaisinta alaansa ovat hiphop, show- ja streetdance. Yhdistyksessä hän toimii sihteerinä sekä hallituksen jäsenenä. Anne-Marian eettinen ja yhteiskunnallinen valveutuminen on vienyt hänet myös mukaan politiikkaan.

"Se lasten ilo, joka heistä paistaa kaiken tekemisen kautta - tanssin, maalaamisen, näyttelemisen ja musisoinnin myötä, on jotain maagista. Vajaan viikon ajan olemme kaikki yhtä suurta perhettä: aikuiset, kovat katupojat, lastenkodin lapset sekä paikalliset isoveljet. Olen ylpeä saadessani olla osa jotain näin mahtavaa."

KASTEHELMI HEIKKINEN
 

Kastehelmi on 29-vuotias kahden lapsen äiti. Hänelle Nepal on kuin toinen koti asuttuaan siellä lastensa kanssa kolme vuotta. Hän mm. seurasi yhdistyksen ympärivuotista tukea ja toi useita uusia ihmisiä mukaan toimintaan. Helmi, Annireeta ja Anne-Maria ovat pienestä pitäen erikoistuneet tanssilliseen voimisteluun ja ilmaisuun, tanssien vuosia kansallisella tasolla. Kastehelmin työpajoissa opiskellaan myös paikallisia tansseja ja tehdään ohjelmia joihin on otettu vaikutteita jazz- ja nykytanssista. Nyt hän on palannut Helsinkiin ja haluaa jatkaa avustustyötä täältä käsin kahden kotimaansa välillä. Kastehelmin ymmärrys Nepalia ja sen toimintatapoja kohtaan on yhdistykselle tärkeä voimavara.

 

"Yksi Nepalin parhaista puolista on ihmiset ja heidän positiivisuutensa. Nälkäiset katupojat jaksavat aina hymyillä ja tanssia. ArtsKidCanDo:n toiminnalla pyrimme antamaan heille uusia mahdollisuuksia. Yksikin poika pois kadulta on meille voitto. Yhdistyksen kautta myös omat lapseni ovat oppineet paljon maailman menosta, joka on minulle erityisen tärkeää."

 

ANNIREETA LAITINEN
 

Annireeta on 30-vuotias lastentarhanopettaja ja asuu tällä hetkellä miehensä, 3-vuotiaan tyttärensä ja 2-vuotiaan poikansa kanssa Iisalmessa. Hän lähti vuonna 2009 Nepaliin ensimmäisen kerran ja maa vei häneltä "kertaheitolla jalat alta ja sai mahan sekaisin rakkaudesta".Annireeta on vastannut leireillä tanssityöpajoista ja ilmaisusta. Hänen pyörryttävä energiansa ei jätä ketään kylmäksi - eikä paikalleen.

 

"Toivottavasti pääsisin viemään koko perheeni lähivuosina tähän rakkaaseen maahan ja tutustuttaa heidät sen ihaniin ihmisiin sekä kulttuuriin. Tämä taideprojekti on minulle erittäin rakas ja toivottavasti pääsen taas paikan päälle pian  toteuttamaan tätä mitä parhaimmassa tiimissämme!" 

ANNE SOININEN
 

Anne tutustui ArtsKidCanDo:n toimintaan asuessaan Nepalissa syksyllä 2013. Tuolloin hän vietti koulun loma-ajan päivittäin lastenkodilla lasten kanssa taidepainotteisesti puuhastellen. Nykyään Anne on järjestön toiminnassa mukana Suomessa ja Nepalissa. Anne on opiskellut sosiaalialaa ja työskennellyt niin Suomessa kuin ulkomaillakin eri taustoista tulevien lasten ja nuorten kanssa - tuoden rautaista ammattitaitoa AKCD:n toimintaan.

 

"AKCD:n toiminta sekä lapsista ja nuorista leirien ja työpajojen aikana huokuva mieletön energia muistuttaa kuinka tärkeää on että jokainen lapsi saa mahdollisuuden huolettomiin päiviin maalauksen, tanssin ja leikin merkeissä."

MARK SHIWAKOTI
 
Mark on entinen katupoika Dolakhasta joka selvitti hurjan tiensä maoistisotilaasta takaisin kouluun, valmistui nuoriso-ohjaajaksi ja edelleen ArtsKidCanDo:n Nepalin pään koordinaattoriksi. Hän toimii yleisorganisaattorina sekä vetää terapia-, kuvataide - ja musiikkityöpajoja. Hänen sydämellisyytensä, oma värikäs historiansa ja järjestömaailman konkreettinen tuntemus on omiaan herättämään luottamusta kovia kokeneissa lapsissa ja nuorissa.
 
"Minun unelmani on toimia heikoimmassa asemassa olevien ihmisten kanssa, tukea, inspiroida ja ohjata eteenpäin olosuhteiden ollessa vaikeimmillaan. Ymmärrän lasten taustat ja syyt joutua kaduille ja vaikeudet päästä integroitumaan takaisin yhteiskuntaan."
 

 

bottom of page